Hoeveel moet ik op een brief kleven? – Bpost postzegel tarieven België, Europa en Wereld

Een vraag die ik regelmatig krijg, is hoeveel er op een brief moet gekleefd worden, in België.  Hoewel ik meestal in oude postzegels handel, geef ik hieronder de postzegeltarieven nationaal en internationaal aan.

Ik geef meteen ook de tegenwaarde in Belgische frank en euro.

Bpost tarief 2024 Tarief in euro Tarief in Belgische frank
Genormaliseerde zending België “1” Be 1,46 € 59 bef
Genormaliseerde zending Europa “1” Europa 2,78 € 113 bef
Genormaliseerde zending Wereld “1” Wereld 3 € 122 bef

Een genormaliseerd zending is een standaard brief of kaart, minder dan 50 gram en heeft het formaat van een dagdagelijkse brief.
Als uw brief zwaarder is dan 50 gram, dan betaalt u het dubbele.

Dit is het meestgebruikte tarief, niet prior. Uw brief komt dus in de praktijk aan na een tweetal dagen, afhankelijk van uw postbode.

Voor een prior verzending (extra te betalen!), of een aangetekende zending (+5,67 euro) dient u steeds langs het postkantoor te gaan.

Let op met wenskaarten die vierkant zijn, Bpost bestraft dat met dubbel tarief!  Kerstzegels kopen, dat kan u best bij postzegel.be

Als u een verzending wil doen in grotere aantallen, dan krijgt u natuurlijk korting op deze tarieven.  Dit is het geval voor reclame mailings, maar ook als u uw lege enveloppen op voorhand laat frankeren.

Hebt u echter als eens overwogen om mooie postzegels te gebruiken voor uw brieven?  Dit heeft enkel voordelen : uw brieven komen sympathiek over, ze worden véél vaker geopend EN u krijgt een forse korting op de postzegel tarieven.

Ik kan u deze leverancier aanraden om goedkopere postzegels te kopen :  http://www.postzegel.be Besparen op uw brievenpost (mailings, facturen, grote verzendingen,…) is eenvoudig.