Bart Van Acker, postzegel expert

Ik heb meer dan 25 jaar ervaring in het schatten, kopen en verkopen van postzegels.

Toen ik op mijn tiende een pakje postzegels vond in een oude kast was ik meteen verkocht voor de hobby van het postzegelverzamelen.  Eerst alleen als verzamelaar, maar gaandeweg maakte ik er meer en meer een professionele activiteit van.

In het begin nog op kleine schaal, via de lokale postzegelclub, op ruilbeurzen, via zoekertjes en via het toen nog prille internet.

Later werd ik actief bestuurslid in de postzegelclub en begon ik semi-professioneel te handelen.

Rond de eeuwwisseling kreeg ik de kans om schatter/expert te worden voor een Belgisch veilinghuis, en dit heb ik meer dan 15 jaar uitgevoerd.  Op dat moment was ik zelf geen handelaar meer, en bleek dat ik het schatten van postzegels, en goeie manieren zoeken om ze op de markt te brengen, nog leuker vond dan verzamelen zelf.

Sinds enkele jaren ben ik volledig onafhankelijk en kan U bij mij terecht voor schatting en/of expertise van postzegels, postzegelverzamelingen, brieven enz.

Samen zoeken we naar de manier die u best schikt om uw verzameling, of de verzameling die u is toevertrouwd, te verkopen.

Hieronder kan u mijn professionele referenties vinden.  Indien u dat zou willen, kan ik u ook in contact brengen met families of verzamelaars bij wie ik bemiddeld hebt bij verkoop, nalatenschappen of schadegevallen.

Een schatting is steeds gratis en vrijblijvend.
Enkel als u een schatting op papier wenst, bij nalatenschap, voor de notaris bij verdeling of voor verzekering dan reken ik wel een vaste vergoeding.

Referenties

Lid van APS, FNIP, BBPH, ARGUS.

  • American Philatelic Society
  • Federatie Nationale en Internationale Postzegelhandelaren
  • Belgische Beroepskamer Postzegelhandelaren
  • ARGUS (vereniging van Kunstexperts)
Hoe kan ik u helpen?

Via het contactformulier kan u eenvoudig contact opnemen voor een vrijblijvende schatting.