PostzegelBoeken en verzamelingen Edel Collecties, WWF, Den Draak, Alpha, Franklin Mint

Edel Collecties is een Nederlanse uitgever van albums met postzegels.

Ik noem hen bewust geen postzegelhandelaar, wat zijn doen is het “mooier maken” van een reeks postzegels door het in een leuk album te verpakken, door véél uitleg te schrijven, door mooie bladzijden te maken enz.

De postzegels worden per thema (zoals WWF, 1e Wereldoorlog, Olympische Spelen, ….) verkocht in abonnementsvorm waarbij men de verzamelaar nogal vaak probeert te verleiden om ook extra zaken aan te kopen, of over te stappen op andere thema’s.  Goeie marketing, goeie verkopers.

Het aanbod van Edelcollecties is zéér uitgebreid.

De wederverkoop van dergelijke verzamelingen is problematisch.  De meerprijs die betaald is voor de verpakking is in dergelijke mate hoog, dat het onmogelijk is om de aanschafwaarde terug te krijgen.  Meestal is het er maar een fractie van.

Sommige producten (eigenlijk weiger ik het verzamelingen te noemen) zijn makkelijker verkoopbaar dan andere.  WWF (World Wildlife Fund) is vlot verkoopbaar, net als 1e en 2e Wereldoorlog.

Den Draak is een oudere uitgever, vermoedelijk is hij gestart met WWF.

Alpha is vooral gekend als uitgever van boeken waar je de zegels nog moest in kleven.  Boeken Alpha zijn zéér moeilijk verkoopbaar.

Franklin Mint is een uitgever die vooral gekend is van de munten, doch die ook enkele uitstapjes naar de postzegels heeft gedaan.  Meestal beperkte waarde, doch de moeite om even te laten nakijken.

Hoe kan ik u helpen?

Via het contactformulier kan u eenvoudig contact opnemen voor een vrijblijvende schatting.

WWF album Edel Collecties
WWF maximumkaarten of FDC
Alpha Postzegelalbum
Alpha Postzegelalbum
wwf album verkopen